BN Bank

Deduplikointivarmuus pankille

BN Bank päätti käyttää uuden tallennusjärjestelmänsä perustana NetAppia. Proactin avulla he ottivat vaiheittain käyttöön uuden tallennusratkaisun, joka säästää aikaa ja pienentää kuluja. Siinä on myös valmiudet vasta tulevaisuuden tarpeisiin.

Käsiteltävien, tallennettavien ja arkistoitavien tietojen määrä kasvaa nopeammin kuin useimmat yritykset pystyvät niitä käsittelemään. Tämä koskee erityisesti rahoitusalaa, johon kohdistuu usein uusia sääntöjä ja ohjeita, joita on noudatettava. BN Bank pyrkii olemaa selkeä suorapankki, jossa asiakkaiden asiat käsitellään puhelimitse tai verkossa. Siksi hyvät ja turvalliset IT-ratkaisut ovat välttämättömiä, jotta 108 työntekijää pystyy palvelemaan asiakkaita helposti, edullisesti ja tehokkaasti.

Tehokkaat ja turvalliset IT-ratkaisut ovat yksi syy, miksi Sparebank 1 -pankin omistama pankki on yksi parhaista hyvien edellytysten suhteen. ”Pyrimme erinomaisuuteen, kun on kyse asiakaspalvelusta. Haluamme myös tarjota palveluja, joiden avulla asiakkaamme pystyvät auttamaan itse itseään mahdollisimman paljon. Tavoitteemme on olla tämän kehityksen kärjessä”, IT-johtaja Vegar Kruke sanoo. Vain kolmesta henkilöstä koostuva IT-osasto varmistaa, että infrastruktuuri, tietoturva ja toiminnot toimivat niin kuin pitäisikin. Kruken mukaan IT-osasto tukee toimintoja ja varmistaa, että eri toimialat pystyvät saavuttamaan tavoitteensa.

Suuri osa pankin ohjelmistoinfrastruktuurista (kuten verkkopankki) on ulkoistettu EDB ErgoGroupille. Käyttöympäristö on suuri ja raskas. Työntekijöiden työhönsä tarvitsemia työkaluja käytetään suurimmaksi osaksi paikallisesti. Palvelinhuoneessa on VMwarella virtualisoidut korttipalvelimet ja X86-laitteet. Nämä sisältävät tietovarastot, sähköpostijärjestelmät, taloushallinnan, talous- ja kirjanpito-ohjelmat, toimiston tukisovellukset, PC-ympäristön hallinnan, kotoa työskentelevän henkilökunnan tuen ja puhelintuen. Erillinen datakeskus ja EDB ErgoGroup tarjoavat nämä palvelut.

”Kriittisimmät palvelut liittyvät suoraan tallennusinfrastruktuuriin. Niiden pitää toimia ja olla käytettävissä aina. Suorituskyky ja kapasiteetti ovat myös tärkeitä, erityisesti tietovaraston suhteen. Pitkiä käyttökatkoja ei voi olla.”

BN Bankin kaltaiselle laitokselle asetetaan monia vaatimuksia, kun on kyse tietojen tallennuksesta: mitä tietoja pitää tallentaa, minne ne pitää tallentaa ja miten kauan niitä pitää säilyttää. Se on myös riippuvainen tehokkaista järjestelmistä, jotka poistavat tietoja henkilökohtaiseen turvallisuuteen liittyvän lainsäädännön mukaisesti. Kirjanpito tallennetaan erilliseen rakennukseen, mutta EDB ErgoGroup käsittelee tilitapahtumat.

Lisätietoja Lataa PDF-tiedosto

Pixel code