Fokker Aerostructures

Turvallinen ja kätevä tietojenhallinta oli välttämätöntä Fokker Aerostructuresille

Fokker Aerostructures on asiantuntija kevyiden lentokonerakenteiden suunnittelussa, kehittämisessä ja tuotannossa sekä ilmailuteollisuuden edelläkävijä uusien materiaalien, kuten Glare®-materiaalin ja termoplastisten yhdistelmien, käyttöönotossa.

Yritys suunnittelee ja valmistaa täydellisiä peräsimiä ja liikkuvia siipiosia kaupallisiin ja sotilaslentokoneisiin asiakkailleen, kuten Boeing, Airbus ja Lockheed Martin. Fokker Aerostructuresin tavoitteena on edistää uusien materiaalien teknistä kehitystä, josta on taloudellista ja teknologista hyötyä hinnan ja painon suhteen. Yritys muodostaa innovatiivisen työskentelyverkoston asiakkaiden, toimittajien ja tutkimuslaitosten sekä sen omien osaavien ammattilaistensa kanssa monissa haarakonttoreissa, joita on muun muassa Alankomaissa, Romaniassa, USA:ssa ja uusimpana Meksikossa. Fokker Aerostructures on osa Fokker Technologies Holding B.V. -yhtiötä.

Fokker Aerostructures käytti rakenteettomien tietojen tallentamiseen haarakonttoreissaan useita DAS-, NAS- ja SAN-ratkaisuja, jotka varmuuskopioitiin nauhoille. Organisaation datamäärä kasvoi huimasti, ja vuonna 2005 yritys päätti etsiä erilaisen ratkaisun, joka toteutettiin useina uusina tallennusjärjestelminä.

”Kun aloitimme tämän ratkaisun käyttöönoton, datamäärän kasvuksi arvioitiin noin 50–60 prosenttia vuodessa”, selittää Hans Kuiper, joka on Fokker Aerostructuresin IT-neuvoston puheenjohtaja. ”Nopeasti selvisi, että luku oli 100–120 prosenttia! Teimme tästä nopeasta kasvusta johtopäätöksen, että meidän piti korvata ratkaisu sekä valita tallennuskonsepti, joka selviytyisi tästä kehityksestä myös tulevaisuudessa.” 

Voidakseen tehdä järkevän valinnan Fokker Aerostructures päätti tarkastella olemassa olevaa tallennusympäristöään. ”Se muodostui monista erilaisista tiedostopalvelimista, joiden tiedot oli jaettu useisiin eri pisteisiin infrastruktuurissa”, Fokker Aerostructuresin tietohallintojohtaja Henk Smit sanoo. ”Tästä syystä valvonta ei ollut riittävää. Halusimme siirtyä keskitettyyn ratkaisuun, joka takaisi selkeän tietojenhallinnan koko organisaatiossa.”

Vuonna 2006 Fokker Aerostructures aloitti valintaprosessinsa vertaamalla erilaisia tallennusratkaisuja. Keskeiset vaatimukset ratkaisulle olivat sen luotettavuus, kestävyys ja ennen kaikkia joustavuus. Nopeasti skaalautuva tallennusympäristö on perusedellytys organisaatiolle, jossa innovaatio on tärkeää. 

”Ilmailualalla kehitys on erittäin nopeaa”, selittää Hans Kuiper. ”Tämä varmistaa, että kevyet lentokonerakenteet (lentokoneen osat) ovat jatkuvasti innovatiivisia ja Fokker Aerostructuresin täydentävät tiedot voivat jatkaa nopeaa kasvuaan. Joustavan tallennusympäristön lisäksi tarvitsemme jatkuvasti uusia teknologioita mahdollistamaan tämän tietomäärän kasvun. Tarvittavien tietojen säilyttäminen toimipisteessä on mahdotonta, joten tarvitsimme asiantuntevan toimittajan. Siksi emme etsineet vain luotettavaa ja joustavaa ratkaisua, vaan ennen kaikkea toimittajaa, joka pystyy antamaan meille asiantuntijaneuvoja ja tukea rutiininomaisesti.”

Fokker Aerostructuresin valintaprosessin aikana yksi ratkaisu erottui selkeästi – PROACT.

Lisätietoja Lataa PDF-tiedosto.


Pixel code