Harald A. Møller AS

Turvallinen paikallinen varmuuskopiointituki on tärkeä

Harald A. Møller AS -konsernilla on 120 autoliikettä eri puolilla Norjaa ja yli 1 000 Audeja, Volkswageneja ja Skodia korjaavaa mekaanikkoa, joten on täysin luonnollista, että se haluaa suojata yritystietonsa.

Jos ICT-infrastruktuurin, järjestelmien ja datan valvontaa ei ylläpidetä, on helppoa kuvitella, millaisia haasteita yritys kohtaisi kriittisten tietojen kadotessa. Proactilla on kuitenkin toimistoja lähistöllä ja se tarjoaa paikallista varmuuskopiointitukea, joten yritys on varmoissa käsissä.

Norjan suurin autoyritys

Harald A. Møller and the Møller -konserni perustettiin vuonna 1936. Se on tuonut Norjaan sen jälkeen yli miljoona autoa. 70-vuotias yritys on nykyään Norjan neljänneksi suurin perheyritys, jolla on 3 100 työntekijää viidessä maassa. Møller-konserni on Norjan suurin autoyritys, jolla on 2 550 työntekijää ja jonka liikevaihto on noin 14 miljardia Norjan kruunua.

Autojen maahantuonnin, myynnin, huollon ja rahoituksen lisäksi konserni kehittää ja hoitaa kiinteistöjä, joissa on pääasiassa autoliikkeitä Norjassa, Ruotsissa ja Baltian maissa.

Tärkeä paikallinen tuki

”Kun ICT-osastomme piti valita uusi varmuuskopiointiratkaisu autoliikkeiden järjestelmille vuonna 2001, paikallinen tuki oli tärkeä tekijä päätöksessämme”, IT-toimintojen johtaja Bjørn Asprem selittää. ”Lopulta kyse on kuitenkin siitä, että paikallisten toimittajien kanssa on paljon helpompi työskennellä, ja Proact on meille paikallinen.”

Harald A. Møller AS alkoi käyttää sähköistä tietojenkäsittelyä ensimmäisen kerran 1960-luvun lopussa, jonka jälkeen se on käynyt läpi monta IT-vaihetta. Sen IT-osasto on osoittanut aina vahvaa osaamista käyttämistään järjestelmistä reikäkorteista, suurtietokoneista ja asiakaspalvelinteknologiasta nykypäivän verkostoihin ja Windows-pohjaiseen kolmikerroksiseen arkkitehtuuriin. Uusin nykyaikaistamisprosessi alkoi vuonna 1997 IT-2000-projektilla. Nykyään konsernin laitteistoinfrastruktuuri muodostuu pääosin HP-palvelimista ja Windows-pohjaisista tietokoneista, jotka on yhdistetty nopeisiin verkkoihin koko Norjassa.

IT-osasto on monialainen. IT-osastolla työskentelee 50 henkilöä, joilla on valtavasti kokemusta ja asiantuntemusta monilta eri aihealueilta. He toimittavat IT-palveluja koko Norjan autoliikeverkostolle sekä Baltian maihin ja osittain myös Ruotsiin. Viisi asiantuntijaosastoa tarjoavat näitä palveluja: yksi osasto on vastuussa autojärjestelmästä, jonka avulla jälleenmyyjät tilaavat autoja, seuraavat tilauksiaan jne.; yksi osasto kehittää ja hallitsee workshop-järjestelmiä; yksi osasto on vastuussa toimiston tukijärjestelmistä; yksi osasto vastaa IT-infrastruktuurista; ja yksi osasto on tukea antava asiakaspalvelukeskus.

Lisätietoja. Lataa PDF-tiedosto

 


Pixel code