Case Lappset

Proact laski Lappsetin levyjärjestelmän käyttökustannuksia

Lappset Group Oy tunnetaan leikkipaikkavälinevalmistajana, joka aktivoi kaikenikäiset ihmiset vauvasta vaariin liikkumaan värikkäiden ja oivaltavien liikuntavälineiden kanssa.

Proact on toimittanut Lappsetille viimeisimpään teknologiaan perustuvan tallennusjärjestelmän, joka mukautuu helpommin ympäristön vaatimuksiin verrattuna perinteiseen levyjärjestelmään.

Samassa yhteydessä Proact uusi myös osan yhtiön SAN-verkosta.”Meillä oli vastaavan tyyppinen edellisen sukupolven tallennuskokonaisuus, joka oli noin viisi vuotta vanha. Tärkeimmät syyt järjestelmien uusimiselle olivat kapasiteetin loppuminen ja laitteiston yleisen ikääntymisen myötä huoltosopimuksen kallistuminen”, kertoo Lappsetin IT-hallinnon tiiminvetäjä Vesa Takala.

Suorituskykyanalyysi antoi oikean suunnan

Lappsetin päätöksentekoon vaikutti erityisesti Proactin asiantuntemus virtuaaliympäristöistä, tallennus- ja varmistusratkaisuista sekä yhtiön ennakoiva ratkaisuehdotus.

”Proact toi selkeästi esille järjestelmän hyödyt ja kertoi, miten ja miksi edullisemmalla ja älykkäämmällä teknologialla voi saada jopa säästöjä aikaan”, kiittelee Takala.

Lappsetin uuden toimituksen mitoitus tehtiin vanhasta järjestelmästä saadun suorituskykyanalyysin sekä yhteisten ja tulevaisuuden tarpeita ennakoivien keskustelujen pohjalta.

”Vielä ennen kaupan allekirjoittamista istuimme yhdessä alas ja mietimme vielä kerran tarkasti, vastaako toimitettava ratkaisu varmasti Lappsetin haasteeseen”, kertoo Proactin Sales Manager Jouni Tuhkanen.

Kapasiteetin tarve nousee jyrkästi

Tyypillistä Lappsetin toiminnalle on, että tarjousten yhteydessä liikutetaan paljon isoja kuvia sekä videoita. Näiden käyttö on kasvattanut kapasiteetin tarvetta rajusti.

”Nyt ylläpitäjän työ on helpompaa ja voimme keskittyä enemmän itse bisneksen tekoon kuin yksitoikkoiseen raudan ylläpitoon”, kertoo Takala muutoksista.

Levyjärjestelmä vaihdettiin töiden lomassa

Lappset on tyytyväinen Proactin nopeaan toimintaan. Urakka oli ohi kolmessa kuukaudessa siitä kun ensimmäinen yhteydenotto Proactiin oli tullut.

”Asiat loksahtivat mallikkaasti paikoilleen. Uskalsimme tehdä levyjärjestelmävaihdon jopa keskellä viikkoa, koska etukäteisvalmistelut oli tehty huolella. Myös käyttöönotto sujui mutkattomalla yhteistyöllä”, kiitteleeTakala ja jatkaa:

”Tilaamamme kokonaisuus oli meidän IT-osaston tämän vuoden suurin investointimme. Olemme sopineet Proactin kanssa jo jatkokehityksestä, jolloin Lappset hyödyntää Proactin asiantuntijapalvelua entistäkin laajemmin.”

Tekniset tiedot:

- Keskitetty tallennusjärjestelmä EMC VNX5300
- SAN-verkon kytkimet, EMC Connectrix DS-300B

Pixel code